Atomic - echipamente de schi și îmbrăcăminte

Pasiune, inovaţie şi performanţă, sunt trei cuvinte care pot defini cel mai bine brand-ul Atomic.

În anul 1955 Alois Rohrmoser a început producţia de schiuri împreună cu doar 4 angajaţi. Deşi în primul an, producţia a fost de 40 de perechi de schiuri, fabrica a evoluat într-un ritm alert, ajungând la o capacitate de 72.000 de perechi de schiuri pe an în doar 14 ani. În anul 1971 a extins capacitatea de producţie prin construcţia celei de-a două fabrici în Altermarkt im Pongau din Austria, unde mare parte a producţiei se desfăşoară și astăzi. Atomic a continuat să extindă gama, iar în anul 1989 a devenit primul furnizor unic pentru schiuri legături, clăpari şi beţe pentru femei și bărbați. Astăzi, producţia de schiuri Atomic ajunge la 600 000 de schiuri pe an.

Atomic se consideră un pioner tehnologic în industria sportului de iarna iar scopul lor este de a "face din fiecare schior un schior mai bun". Etapele de referinţă a inovaţiilor Atomic includ:  Bionic System (1979), HY-Vitronic construction (1980) şi Doubledeck (2008)-prima tehnologie ce adaptează automat raza şi flexul schiului, atât  condițiilor de schiat cât și stilului schiorului. În anul 2009 a fost dezvoltată tehnologia  LiveFit- un clăpar ce se adaptează automat la forma piciorului. Din anul 2009, schiurile Atomic au fost disponibile cu diverse tehnologii de Rocker. Atomic a dezvoltat recent tehnologia Memory Fit-Memory Fit -  sistem ce se referă la personalizarea completă a clăparilor, incluzând partea exterioara, de plastic, nu numai gheata internă, printr-un procedeu special de încalzire.

Atomic, este de asemenea, angajat în dezvoltarea unor metode de producţie mai ecologice: fabrica de la Altenmarkt  utilizează un sistem de încălzire pe peleti din lemn în timpul procesului de fabricaţie. Linia de "Renu" cuprinde schiuri şi clăpari, realizate în mare parte din materiale reciclabile şi regenerabile.
 
În prezent, Atomic are sediul în Altermarkt Austria în inima munţilor Alpi, unde zăpada este perfectă pentru orice test, 365 zile pe an. Graţie combinaţiei între experienţă, inovaţie şi pasiune, Atomic a fost sinonim cu iarna şi schiul încă din anul 1955.
 
În prezent Atomic proiectează și produce  schiuri pentru copii, bărbați și femei, clăpari pentru copii, clăpari pentru femei și bărbați, bețe de  schi , căști și ochelari de  schi  pentru copii,bărbați și femei, geacă, pantaloni de schi , huse de clapari, huse de schi, trolere și rucsaci.
 
Alege echipamentul dorit din colecția Atomic pe www.allmountain.ro sau in magazinele noastre din Brașov și București - vezi adresa magazinelor la secţiunea Contact
 

 
Află primul despre noutățile și ofertele Allmountain!

+40 720 100 252
Luni – Vineri 09:00 – 17:00
E-mail: shop@allmountain.ro